Tuesday, November 2, 2010

I like chinese

Dupa cum spune si titlul acestei postari, imi place mancarea chinezeasca, chiar foarte mult. Asa ca din cand in cand mai incerc sa reproduc cate o reteta. Reteta de fata am gasit-o pe blogul lui Adi Hadean, este simpla si foarte gustoasa! Enjoy!
Taiem niste piept de pui fasii, il condimentam cu sare, piper, curry si il prajim intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa ce s-a prajit scoatem carnea din tigaie.

Maruntim si legumele, adica: vreo 2 ardei capia, 2-3 catei de usturoi, un dovlecel, un zucchini si cam jumatate dintr-o capatana de varza. Punem legumele la prajit in aceeasi tigaie in care s-a prajit carnea.
Cand s-au patruns legumele (nu le prajim prea mult sa ramana crocante) adaugam carnea si putin sos de soia.
Ca garnitura fierbem cam o cana de orez cu bob lung, iar dupa ce s-a fiert il prajim intr-o tigaie bine incinsa cu putin ulei. Cand s-a prajit orezul adaugam doua oua bine batute si niste sos de soia.
La servire adaugam niste seminte de susan prajite! Pofta buna!





2 comments:

  1. hmmm suna si arata f bn, ar trebuii sa incerc si eu..cu toate ca sunt limitat ca si maestru bucatar:P

    ReplyDelete
  2. Ma bucur ca iti place! Poti incerca linistit, nu e mare filosofie:) Spor!

    ReplyDelete